Jan Buis

 

Jan heeft jarenlange ervaring op de vele (inter-)nationale podia en heeft door de jaren heen zijn medewerking verleend aan diverse radio en tv-programma’s. Ook tourde hij met verschillende theatershows langs de Nederlandse en Belgische theaters. Gedurende meer dan 20 jaar was hij de bandleider van Hollywood Boulevard. De meeste mensen kennen hem mogelijk als bandleider van André Hazes senior maar hij werkte daarnaast met zeer veel (inter-)nationale artiesten waar onder o.a. Jocelyn Brown, Tony Hadley, the three Degrees, John Miles, Johnny Logan, the Weather Girls, Tavares, Lee Towers, Marco Borsato, Berget Lewis, B,B&B e.v.a.

De ETB is een beetje als thuiskomen zegt de in de V.S. geboren zanger/gitarist.

Wim van de Vliert 

Wim van de Vliert, zanger en (lead)gitarist, heeft een grote voorliefde voor eerlijke, pure muziek. Hij startte in 1994 bij het populaire West Virginian Railroad. Na het maken van verschillende cd’s en vele optredens werd hij gevraagd door Cash On Delivery (destijds met Ilse de Lange).Met deze band heeft Wim reeds vele (country) awards gewonnen (band, duo, zanger, zangeres, album). Daarnaast heeft hij solo optredens gedaan met vooral eigen nummers op het gerenommeerde CMA festival in Nashville USA. Echter zijn muzikale ontwikkeling is voortgezet bij vele projecten waaronder Danny Vera, Eagles Tribute Band.Weermusic en verschillende andere (inter-)nationale artiesten.

Humphrey Wenas

Country music is mij met de paplepel ingegoten en the Eagles zat ook in het rijtje van mijn favorieten. Muziek maken is een uit de kluiten gewassen hobby van mij reeds vanaf 1978 want wat moet je anders als je niet kan voetballen toch. Wat mij aan the Eagles het meest boeit is met name de geweldige meerstemmigheid in hun songs en de eenvoud maar oh zo pakkende melodieën.  Zit het langst in de groep Desperado en met deze bezetting uiteindelijk ook heel wat jaartjes theater optredens gedaan genaamd Country Music Hall of Fame. In de huidige Tribute Eagles Band zijn jongens van verschillende pluimage wat ons zeker onderscheid van andere bandjes, ik neem de high voice van Timithy B Smith op mij.

Frank Schurgers 

 

Gitarist in BluesRock&Roll Hart en Nieren en is niet bepaald schuw van een potje show en scheurwerk op het podium.  De laatste jaren is hij buiten de Eagles Tribute Band ook te zien bij RockSoc, wat soul projecten en als invaller bij oa de The Blues Brothers band.Ook vind hij het wel eens leuk om met een DJ de buhne op te gaan als special act “What the FRnK”. Buiten gitaar is Frank ook fanatiek met de bluegrass banjo. Hij verdiept zich in de zogenaamde Earl Scruggs techniek.Zijn favoriete buhne apparatuur zijn toch wel zijn buizen versterkers (Fender en Matchless).Daarbij is hij druk doende met de eeuwige zoektocht naar de gaafste gitaar voet pedaaltjes. Een never ending story. Bij de Eagles tribute band speelt hij voornamelijk op zijn Gibson les Paul gitaar voor de slide partijen en zijn Fender Stratocaster en Telecaster.  Acoustisch wordt hij al 20 jaar trouw bijgestaan door zijn Takamine gitaar.

Johan Hakkens

Op 12 jarige leeftijd ben ik begonnen met gitaar spelen en ik wist al snel dat ik hier "later iets meer mee moest gaan doen", dus heb ik toelatingsexamen gedaan op het conservatorium, ben aangenomen en geslaagd in 1992.Ik ben begonnen in een hardrockband en heb daarna bijna alles gedaan wat er op gitaar maar mogelijk is, klassiek, rock, pop, country, jazz, akoestische muziek enz..Na een tijdje in allerlei bands te hebben gezeten kwam ik per toeval terecht bij Desperado als inval bassist, dit is blijkbaar aan beide kanten goed bevallen want ik speel nog steeds bij deze band en ik moet zeggen met veel plezier.Verder werk ik in het dagelijks leven als ECM consultant bij CIBER Nederland.Ik speel het liefst op mijn Fender Telecaster en sinds kort maak ik gebruik van een Vox Tonelab met een Tech 21 Power engine. Ook gebruik ik regelmatig Line6 technologie.Mijn invloeden zijn:Robben Ford en Scott Henderson en natuurlijk Johann Sebastian Bach.

Leon Priest

Speelt nu 40 jaar piano, keyboard, synthesizer en Hammond. Met de band ‘Desperado’ begeleide hij meer dan 35 bekende musici uit Nashville. Leon werkt samen met Rob Crosby, de producer van Ilse de Lange en haalde  country-grootheden waaronder Steve Wariner en Rob Crosby naar Nederland. Hij is de laatste producer van Albert West geweest, werkte samen met vele bekende artiesten, runt zijn eigen opnamestudio /  boekingskantoor en is producer van meerdere theater show,s als The Country Music Halle of Fame,Blue Highway show, Eagles tribute band, Sound of Silence, Country Café, en Nashville Night. Op zijn kantoorsite www.desperado-mp.nl is alles terug te vinden.

 

 

 

Mark Eshuis

Meteen na zijn studie aan het conservatorium in Den Haag heeft Mark in talrijke theaterproducties gespeeld met oa. Brigitte Kaandorp, Motel Westcoast, Cabaret, Bubblin’ Brown Sugar en Zenga.

Later speelde hij zo’n 10 jaar in de Margriet Eshuijs Band en toerde hij oa met Mariska Veres, Danny de Munk en Grant & Forsyth.Zo heeft hij oa. opgetreden in Indonesie, Singapore, Jemen, VS, Oman, Afghanistan, Zwitserland, Maleisie, Curacao en in Mali.Sinds 1992 is Mark ook verbonden als docent drums aan het Conservatorium van Haarlem (voorheen Conservatorium Alkmaar).Ook is Mark actief in de studiowereld, en heeft in die hoedanigheid met vele binnen- en buitenlandse artiesten zo’n 150 cd’s opgenomen, maar ook veel commercials en filmmuziek. Een groot gedeelte hiervan wordt sinds 2002 opgenomen in zijn eigen online opname studio DrumTrack.nl. 

 

 

 

Xander Buvelot